سایت اختصاصی دکتر بابک قالیباف
    فوق تخصص ریه کودکان

تست های آلرژی

تست هاي تنفسی فیزیوتراپی

برونکوسکوپی

تجویز داروی استنشاقی

سرماخوردگی :

سرماخوردگی عفونت ویروسی دستگاه تنفس فوقانی است که عمدتاً خود را با آبریزش و انسداد بینی و گاهاً تب خفیف نشان می دهد. شایع ترین ویروس عامل سرماخوردگی رینوویروس و سپس کورونا ویروس ها هستند. 

سرماخوردگی دربچه ها شایع تر است بطوری که بچه های کوچکتر بطور متوسط سالانه 7 ـ 6 بار و در 15 ـ 10% موارد تا 12  بار در سال دچار

سرماخوردگی می شوند. شیوع سرماخوردگی در بچه هایی که به مهد کودک می روند بیشتر است.

تظاهرات بالینی :

علائم سرماخوردگی 3 ـ 1 روز پس از ورود ویروس به بدن شروع شده و باعث ایجاد انسداد و آبریزش بینی، درد و خارش گلو، سرفه های خفیف می شود.طول مدت بیماری معمولا یک هفته و حداکثر 2 هفته است. باید توجه کرد که تبدیل ترشحات آبکی بینی به ترشحات غلیظ و کدر در 3 ـ 2 روز اول به معنی سینوزیت یا عفونت چرکی نمی باشد.

تشخیص افتراقی :

تشخیص افتراقی سرماخوردگی شامل :

  • رینیت آلرژیک(عود کننده، آبریزش شفاف، خارش بینی و گلو و ...)
  • سینوزیت  (ترشحات غلیظ و سرفه های شبانه بیش از 2 هفته)
  • عفونت چرکی گلو (انسداد بینی بدون آبریزش، تب بالا، غدد لنفاوی دردناک گردن و ...)

درمان :

درمان اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد و داروهای موجود فقط باعث کاهش علامتهای بیماری می شود. در شیرخواران تمیز کردن ترشحات و شستشوی آنها توسط قطره های کلرید سدیم (آب نمک) کمک کننده است زیرا که  بسته بودن مجاری بینی مانع از شیرخوردن شیرخوار می شوداز طرف دیگر این قطره ها با شستن ترشحات بینی مانع از ریخته شدن ترشحات غلیظ به پشت حلق و ایجاد سرفه می شود.بخور نیز با همین مکانیسم کمک کننده است. برای کاهش اثرات سرفه آور ترشحات پشت حلقی می توان سر کودک را هنگام خواب بالاتر گرفت و یا کودک را به یک طرف خواباند. داروهایی مانند شربت سرماخوردگی باعث کاهش احتقان مجاری تنفسی فوقانی و کاهش آبریزش می گردد.

عوارض سرماخوردگی :

شایع ترین عارضه سرماخوردگی عفونت گوش میانی است که معمولاً با دردگوش و برگشت تب خود را نشان می دهد. دومین عارضه سینوزیت است که در بچه ها عمدتاً خود را به صورت ترشحات غلیظ بینی و سرفه بیش از دو هفته نشان می دهد و سرماخوردگی از مهمترین علل شروع حملات آسم در کودکان می باشد.
توجه: فراموش نکنید که شایع ترین علت سرماخورده گی های مکرر غیرطبیعی آسم می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


توجه : این سایت صرفا جهت آموزش والدین طراحی و به زبان ساده نگاشته شده و منبع یا مرجع علمی و یا درمانی نمی باشد.
گروه برنامه نويسي و طراحي وب مجتمع آموزشی دكتر هدايتي